Orman İşçileri sertifikalarını aldılar
Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü ile Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile açılan ve 3 ay süren orman emvali üretim işçiliği, iş güvenliği ve işçi sağlığı, ilk yardım kursunu tamamlayan 114 işçiye...
Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü ile Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile açılan ve 3 ay süren orman emvali üretim işçiliği, iş güvenliği ve işçi sağlığı, ilk yardım kursunu tamamlayan 114 işçiye daha sertifikaları törenle verildi.
Fethiye’nin Üzümlü Beldesi’ne bağlı Nif Arpacık Köyü Gedere Mahallesi’nde yaklaşık 950 metre rakımda ormanlık alanda yapılan törene Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Vedat Dikici, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Sedat Kara, Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu ile daire amirleri, orman işçileri ve köylüler katıldılar.
Sertifika töreninden önce orman kesim işçilerinin çalışma esnasında giymek zorunda oldukları meslek hastalıklarını engelleyen eldivenden, motorlu testerenin vücuda olası etkisini önleyen ayakkabı ve elbisenin tanıtımının ardından bir ağacın FSC Belgesine göre temsili kesimi gerçekleştirildi. Motorlu testere ile odun kesiminin de yapıldığı törende kurban kesilip, semineri başarı ile tamamlayanların sertifikaları da Kaymakam Ekrem Çalık ve diğer ilgililer tarafından sunuldu.
Törende Arpacık Köyü Orman Kooperatifi Başkanı Ramazan Güven, Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orman Koftu, Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu, Muğla Bölge Müdür Yardımcısı Vedat Dikici ve Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, birere konuşma yaparak, bu eğitimin önemini vurguladı.
Arpacık Köyü Orman Kooperatifi Başkanı Ramazan Güven, “Orman İşletme Müdürlüğümüzün FSC Sertifikalarını almasını takiben biz de orman köylüsü olarak gerekli eğitimleri alıp, Avrupa standartlarında üretim yapmaya başladık” dedi.
Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Koftu da yaygın eğitim kurumları gereği Orman İşletme Müdürlüğü işbirliği ile açılan kursta 600 kursiyerin eğitimini gerçekleştirdiklerini söyleyerek, 2012-2013 yılı döneminde 144 ayrı kursta toplam 3 bin 200 kursiyerin eğitiminin devam ettiğini kaydetti. Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu ise 2011 yılında FSC Adaylık Sürecinin başladığını, 2012 yılında denetim de gerçekleştirdiklerini, 216 kriter üzerinden yapılan bu denetimlerde işçi sağlığı ve işçi eğitimine büyük önem verdiklerini belirterek, “Bundan böyle orman alanlarında sertifikası olmayanların orman kesim işi yapamayacağını ve motorlu testere kullanamayacağını, mutlaka güvenlik malzemelerini giyerek bu işi yapacaklarını, öncelikle de “güvenlik” diyeceklerini söyledi.
Muğla Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici ise Orman Genel Müdürlüğü olarak ormanlarımızı dünya standartlarına getirmek için uluslararası kuruluşa başvurduklarını, Muğla ve Fethiye ormanının dünyada sertifikaları hale getirildiğini söyleyerek, “Ormanlarımızı ve endemik bitkilerimizi gelecek nesillere aynı şekilde bırakmalıyız. Bugün Babadağ’da endemik bitkilerimiz bulunmaktadır. Bu bitkilerimiz gelecek nesillere aktarılmalıdır. Bu eğitimler çevre ve doğa ile insan için çok önemlidir” dedi.
Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ise, "Fethiye ve markalaşma açısından bu eğitimin süreçleri çok önemli. İnsanlarımızın iş güvenliği ve bitkilerin gelecek yüzyıllara ulaştırılması açısından çok önemlidir. Destek verenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Bu haber toplam 173 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.