Sakar Geçidinde dönüş isteniyor
7 km’lik Sakar Rampasındaki bölünmüş yolda dönüş yolunun bulunmaması nedeniyle ambulans, itfaiye gibi araçların acil müdahalede zorluk yaşandığı gerekçesiyle Sağlık ve Orman Bölge Müdürlükleri Karayollarına yolda dönüş...
7 km’lik Sakar Rampasındaki bölünmüş yolda dönüş yolunun bulunmaması nedeniyle ambulans, itfaiye gibi araçların acil müdahalede zorluk yaşandığı gerekçesiyle Sağlık ve Orman Bölge Müdürlükleri Karayollarına yolda dönüş düzenlemesi için başvuru yapmaya hazırlanıyor.
Bölünmüş yollar projesi kapsamında iki şeritten gidiş ve dönüş olmak üzere dört şeride çıkarılan Sakartepe rampasının 7 kilometresinde dönüş yolu bulunmuyor. Gökova körfezine hakim 10 kilometrelik Sakartepe rampasına ambulans, itfaiye ve arazözlerin acil durumlarda geri dönebilmeleri için dönüş yolu yapımı için Muğla İl Trafik komisyonunun ilk toplantısında tavsiye kararı alınarak Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’ne gönderilecek.
Aydın ve Denizli istikametinden gelen tüm araçların Marmaris, Datça, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Fethiye ve Antalya gibi turistik bölgelere ulaşımın sağlandığı tek karayolu durumundaki Sakartepe rampasında sık sık meydana gelen kazalarda 112 Acil Servis ambulansları, AKS ve Acil Afet Yardım kurtarma ekipleri ters yöndeki vakalar için Akyaka kavşağına kadar giderek tekrar geri dönmek zorunda kalıyor. Muğla Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Arif Tuna, 7 kilometrelik bölünmüş yolun müsait bir bölümüne dönüş yolu yapılabileceğini belirtirken, “Hem Muğla’dan, hem de Akyaka’dan gelişte hiçbir dönüş yok. Muğla bir turizm kenti ve burada zaman zaman çok sık kazalar yaşanıyor. Bu kazalara müdahale eden ekipler bölünmüş yol nedeniyle müdahalede zaman zaman gecikme olduğu biliniyor. Bu konuda benim de içinde bulunduğum İl Trafik Komisyonu sözlü olarak bir girişimde bulunduk. Bizim yapabileceğimiz sadece tavsiye niteliğinde bir karar almak olur. Bölünmüş yolların özelliği bu. Fakat acil vakalarda sıkıntı yaşanmaması için müsait bir yere dönüş yolu yapılabilir. Bunun için yetkili tek kurum Karayolları Genel Müdürlüğü” dedi.
Muğla Vali Yardımcısı Salih Gürhan, konunun İl Trafik komisyonunda gündeme geldiğini belirtirken, bu konuda tek yetkili kurumun Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü ve Karayolları Genel müdürlüğü olduğunu söyledi. Gürhan, önümüzdeki günlerde yapılacak İl Trafik Komisyonunda gelen talep ve istekler doğrultusunda Sakartepe rampasındaki 7 kilometrelik bölünmüş yolda Karayollarının uygun göreceği bir alanda dönüş yolu yapılması konusunda tavsiye kararı alınacağını belirtti.
7 kilometrelik bölünmüş yolda en çok sıkıntı çeken kurulardan Sağlık İl Müdürlüğü ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nün de dönüş yolu ile ilgili Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’ne başvuru yapacakları öğrenildi.
Bu haber toplam 171 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.