Üniversite 3D sanal ortamda

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Uzaktan Algılama ve Araştırma Merkezi (CBS&UZAL) 3D Kampüs Bilgi Sistemi çalışmalarını tamamladı.Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde 2013 yılında kurulan Coğrafi...

Üniversite 3D sanal ortamda

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Uzaktan Algılama ve Araştırma Merkezi (CBS&UZAL) 3D Kampüs Bilgi Sistemi çalışmalarını tamamladı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde 2013 yılında kurulan Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Uzaktan Algılama Uygulama ve Araştırma Merkezi, bir yılda Karayolları Bakım ve Onarım Bilgi Sistemi (KaraGÖZ), Amfibik İnsansız Hava Gözlem Aracı (HavaGÖZ), Akıllı Can Melek Projeleri gibi projeleri hayata geçirdi. Merkez, şimdide 3 Boyutlu Kampus Bilgi Sistemini hayata geçirdi.

3D Bilgi Kampus Bilgi Sistemi ile Kampus içerisindeki binaların ve binalar içindeki ana eğitim, öğretim ve araştırma birimlerinin tanınırlığının arttırılması ve de kampüs içi erişimin kolaylaştırılmasına katkı sağlanması hedeflendi. Kampusun gelişimine paralel olarak güncellenecek olan bilgi sistemine, www.cbs.mu.edu.tr veya www.gis.mu.edu.tr/kbs adreslerinden 2GB ve üzeri bir ekran kartına haiz bir kişisel bilgisayar ile erişilebiliyor. Dijital Bilgi Teknolojilerini en üst düzeyde kullanma ve bu teknolojileri en ileriye taşıma vizyonu ile hazırlanan proje, ülkemizde, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında sürdürülen Coğrafi Bilgi Sistemleri faaliyetleri için iyi bir örnek olmanın yanında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesini ziYyaret edecekler için de oldukça faydalı bir araç niteliği taşıdığı açıklandı.

Proje kapsamında Kötekli Kampusu Görsel Kitapçığı da hazırladıklarını belirten Merkez Müdürü Yardımcı Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, merkez çalışmalarını genişleterek tüm hızıyla devam ettiklerini belirtti. Önümüzdeki dönemde Hava Gözlem Aracı, Yer Gözlem Aracı, Uydu Gözlem&CBS yer İstasyonundan oluşan bir altyapı kurmayı hedeflediklerini ve bu anlamda destek aradıklarını söyledi. Özçelik, böylelikle CBS&UZAL’i Dünyada Alansal ve Zamansal Gözlem yapan NASA, JAXA gibi kuruluşlarca sağlanan veri sağlama kapasitesine, düşük çözünürlük ve kapsamda da olsa eriştirebilmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Bu haber toplam 173 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.