Yeşil yıldızlı otellerde teşvik
Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik 2014 yılını değerlendirirken, Bakanlık tarafından ‘Yeşil Yıldız’lı otellere verilen teşviklerin arttığını söyledi. Bu doğrultuda; 2009-2013 yılları arasında yeşil ve çevre...
Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik 2014 yılını değerlendirirken, Bakanlık tarafından ‘Yeşil Yıldız’lı otellere verilen teşviklerin arttığını söyledi. Bu doğrultuda; 2009-2013 yılları arasında yeşil ve çevre dostu tesislere toplam 20 milyon 339 bin TL’lik bir destek verildi.
Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürü Veli Çelik 2014 yılı turizm değerlendirmesini yaparken, Rusya’daki ekonomik kriz nedeniyle bu ülkeden gelen turistlerin azalma ihtimaline karşın Fransa, Polonya ve Almanya gibi ülkelerdeki acenteler ile daha fazla çalışma yaptıklarını açıkladı.
Akyaka Kerme Ottoman Konak’ta gerçeklekleştirilen değerlendirme toplantısına Muğla Valisi Amir Çiçek, Vali Yardımcıları, Sağlık ve Turizm İl Müdürleri katıldı.
Değerlendirme toplantısında konuşan Vali Amir Çiçek, “Muğla turizmini 2013 yılı ile kıyasladığımızda bir artış söz konusudur. İyi bir turizm sezonu geçirmemizin en önemli nedeni huzurlu bir şehir olmamızdan kaynaklanıyor. İkinci konu özellikle turistler üzerinde olumsuz etki yaratan hanutçuluk konusunda ciddi bir çalışma yürütüldü. Daha önceki yıllarda turizmi olumsuz etkileyen hanutçuluk konusunda güvenlik güçlerimiz, kaymakamlarımız ve Turizm Müdürlüğümüz geçen yaptıkları sıkı denetimler ile özellikle Marmaris, Bodrum ve Fethiye’de hanutçuluk faaliyetlerini bitirme noktasına getirdiler. Bir başka konu turizm yatırımcılarımızın da dünya turizmciler turizmi nasıl yapıyorsa o standartları yakalayarak hizmet kalitelerini arttırmaya başladılar. Bu yeterli mi değil, daha da iyi hale getirilmesi gerekir. Bakanlığımızın asıl hedefi Muğla’da belirli zaman içinde turizm yapmak değil. 6 ay turizm yapılıyor, 6 ay süre ile tesisler kapanıyor. Hedef 12 aya yayılan bir turizm. Bizim stratejimizde ve eylem planlarımızda bu var. Burada sadece Bakanlık, valilik değil, bütün turizmciler ve sivil toplum kuruluşları bu stratejiyi destek veriyor. Hedefimiz alternatif turizmin değişik şekillerini gerçekleştirmek” dedi.
“Uzakdoğu’ya açılmak zorundayız”
Vali Çiçek, Muğla’ya gelen turist profilinde genellikle Avrupa ve Rusya Federasyonu ülkelerin yoğun olduğunu söylerken, “Bizim bu turist profilini değiştirmemiz gerekir. Niye Çin’den, Japonya’dan ve Kore’den bize turist gelmez. Bizim de tarihi ve ören yerlerimizin tanıtımı bu ülkelerde yaparak bu ülkelerden Muğla’ya turist çekmemiz gerekir. Bu ülkelerin turistleri hem daha çok para bırakıyor, hem de turizm sezonunun uzamasını sağlayacaktır” dedi.
Alternatif turizm
Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, Muğla’ya gelen turist sayısında bir önceki yıla oranla artış yaşandığının altını çizerken, alternatif turizm konusunda da bilgiler verdi. Çelik, “Muğla turizminin potansiyeli diğer illere oranla daha çok. Deniz, kum ve güneşin yanında, tarih ve doğal güzellikler açısından Muğla önemli bir potansiyele sahip. Yürüyüş yolları, bisiklet turizmi, yakam paraşütü, dalış, rafting, uçurtma sörfü, mavi yolculuk, su üstü ve su üstü sportif faaliyetleri, mağara turizmi gibi alternatif turizm alanları var. 2014 yılında Muğla olarak 3 milyon 302 bin 688 turisti ağırladık. 2013 hedefimiz 5 milyon turist ve 10 milyar dolar gelir elde etmek” dedi.
16 tesis teşvikten yararlandı
Kültür ve Turizm Müdürü Çelik, Bakanlığın yeni uygulama ile yeşil ve çevre dostu otellere teşvikleri artırdığını dikkat çekerek, “Bakanlığımız 2009-2013 yılları arasında Muğla’da tesislere 20 milyon 339 bin 959 TL teşvikte bulunmuş. Yeni yeni uygulamaya konulan ‘Yeşil Bayrak’ uygulaması ile bu teşvikler daha çok yeşil ve çevre dostu otellere veriliyor. Türkiye genelinde yaklaşık 100 otel bu teşvikten yararlanırken, Muğla genelinde 16 tesis yeşil ve çevre dostu teşviklerden yararlandı” dedi.
Bu haber toplam 141 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.