Yılanların dansı büyüledi
Bodrum ilçesinde, çiftleşirken görüntülenen yılanların dansı saniye saniye görüntülendi.Ortakent Mahallesin'de bulunan bir iş yerinin bahçesinde iki yılan gören Tamer Yaman, o anları cep telefonuyla görüntüledi. Birbirine...
Bodrum ilçesinde, çiftleşirken görüntülenen yılanların dansı saniye saniye görüntülendi.
Ortakent Mahallesin'de bulunan bir iş yerinin bahçesinde iki yılan gören Tamer Yaman, o anları cep telefonuyla görüntüledi. Birbirine sarılarak hareket eden yılanların ne yaptığını bilmeden görüntüleyen Yaman, yılanların nadir görülen çiftleşme dansında olduklarını sonradan öğrendiğini ifade etti.
Nadiren görülüyor
Çiftleşme dansı yapan yılanların, kırbaç yılanıgillerden kara yılan olduğunu belirten Ege Üniversitesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı Yüksek Lisans Mezunu Mehmet Anıl Oğuz, bu tür yılanların çiftleşme dansının nadir göründüğünü ve hatta görüntülemenin de zor olduğunu belirterek, "Görüntülerde Kara Yılan yani Colubridue familyasından Dolichophis jugularis diğer adı Latince dansı. O yılanlar çiftleşme dansı adı verilen çiftleşme hareketi sergiliyorlardı. Genelde bahar aylarında yada yaz ortasına kadar, Sonbahara kadar yani Mart ayından Ağustos ayına kadar çiftleşme dansı görülebilir yılanlarda. Dolichophis jugularis kara yılan yani diğer adı. Erkeklerde boyun altı bariz şekilde kırmızı olur, dişilerde böyle bir kırmızılık görülmez beyaz renkli olur. Ergenler tamamen siyah renklidir, parlak derilere sahiptir. Genç yılanlarda ise yani erginleşmekte olanlarda ise kahverengi renk ve üzerlerinde siyah noktalar görülür” dedi.
“Kara Yılanlar çiftçi dostudur”
Bodrum Yarımadasının hemen hemen her yerinde görülebilen kara yılanlardan korkan vatandaşların bu yılanları öldürdüğüne işaret eden Oğuz, kara yılanların insana hiçbir zararının olmadığını söyledi. Oğuz, şöyle konuştu: “Zehirli değildir, kara yılan zehirli diye bilinir halk arasında ama kesinlikle zehri yoktur. Saldırgan ve agresif bir yılan olabilir ama kesinlikle insana saldırmaz yani sizi gördüğü zaman kaçar. Çiftçi dostudur, fareleri, sıçanları yer. Tarlaya dadanan fare veya sıçan varsa ve o tarlada kara yılan var ise çiftçinin kesinlikle korkmaması gerekiyor”
Öte yandan, Tamer Yaman isimli vatandaşın cep telefonuyla görüntülediği kara yılanlar, çiftleşme dansından sonra birbirlerinden ayrılarak otların arasından ilerleyerek gözden kayboldu.(İHA)
Bu haber toplam 298 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.