Naim Arslan Dağlı

Naim Arslan Dağlı

İyi Misin Yoksa Korkuyor Musun !

Hepimiz zaman zaman küçük veya büyük kötülükler yapmışızdır. Birinin kalbini kırmak, kırıcı söz söylemek, trafikte diğer sürücüleri riske atmak, yardıma ihtiyacı olan birini görmezden gelmek... Ama hepimiz iyi insanlarızdır. Yaptığımız kötülükleri de neden yaptığımıza bir anlam veremeyiz. Mesela bir anne çocuğuna bağırır, sonrasında odasına geçer ve keşke bağırmasaydım diye kendine kızar.

Peki ne oluyor da bizim gibi iyi insanlar kötülük yapıyorlar? Hatta sevmediğimiz, kötü dediğimiz insanlar neden hep kötülük yapıyorlar? "Kendi arkadaş ortamlarında onlar da çok iyi insanlar" neden bize kötülük yapıyorlar?

Bu kötülükleri yaptığınız zamanları düşünün. O zamanlarda hep bir korku göreceksiniz. Anne oğlunun yaramaz bir çocuk olmasından korkar, sonrasında korku anneyi ele geçirirse çocuğa her türlü kötülüğü yapabilir. İş yerinde yolsuzluk yapıp para aklayan biri çok ciddi bir şekilde parasızlıktan korkar. Sınavlarında kopya çeken bir öğrenci ciddi bir şekilde başarısızlıktan korkar. Size bağıran biri sizden korkar...

Bu örneklerden görebileceğiniz gibi, biz iyi insanlarız ama korkuya kapıldığımızda sanki kötü bir insanmış gibi eylemlerde bulunuyoruz. O zaman şunu fark etmeliyiz ki korku bizi kötü bir insana çevirebiliyor.

Peki bu durumları nasıl çözümleriz?

Öncelikle kabul etmemiz gereken bazı gerçekler var. Korku insan doğasının en köklü duygularındandır. Korkmayın demenin de hiçbir faydası olmaz. Korkunun faydalı olduğu zamanlar bile vardır. Korku sayesinde bir tehlikeden kaçabiliriz. O zaman korkuyu iyi korku ve kötü korku olarak ayırabiliriz. Çözüme gelirsek, çözüm korkuyu anlamak ve yönetebilmektir. Birdahaki sefere korku çocuğunuza bağırmanıza sebep olacaksa o korkuyu durdurun, çocuğunuza korkusuz ve doğru bir şekilde yaklaşın. Ama korkunuz size bir tehlikeden kaçmanız için enerji veriyorsa bu enerjiyi gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Korkusuz bir şekilde iletişim kurduğunuzda göreceksiniz ki iletişiminiz daha keyifli ve doyumlu olacak. Korkusuz şekilde çalışırsanız işinizden daha çok verim alacaksınız. Korkusuz bir şekilde yaşarsanız çok daha mutlu ve doyumlu bir hayat yaşayacaksınız. Sonrasında arkanıza baktığınızda önceden neden korkuyormuşum ki diyeceksiniz.

Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Hepinize korkusuz ve doyumlu hayatlar dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.